Πώς να περάσετε τις τέλειες διακοπές χωρίς να φύγετε από την πόλη ή την χώρα!

Καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά, και εννοείτε πως δεν μπορείς να γυρίσεις κάπου το βλέμμα σου χωρίς να δεις διαφημίσεις για εξωτικούς προορισμούς, ή να ακούσεις τα ταξιδιωτικά σχέδια που κάνουν οι φίλοι σου.

Τι γίνετε όμως αν εσύ δεν έχεις κανονίσει τίποτα για τις διακοπές; Αν δεν μπορείς να πάρεις άδεια ή αν οι συνθήκες δεν σας το επιτρέπουν;




Μπορείτε να περάσετε τις διακοπές του καλοκαιριού στην βάση σας, και ίσως και σχεδόν ανέξοδα ακλουθώντας τα ακόλουθα βήματα:

Αρχικά πρέπει να σκεφτείτε την θετική πλευρά. Δεν ξεβολεύεσαι από το σπίτι σου, δεν στριμώχνεις τα μισά σου υπάρχοντα σε μια μικροσκοπική αποσκευή, δεν χρειάζεται να περιμένεις ουρές ούτε να κάθεσαι ώρες ατελείωτες σε τις εντελώς άβολες καρέκλες κάποιου αεροπλάνου ή πλοίου. Επίσης   το σπίτι δεν κουνάει δεν σε ζαλίζει και έχει όλες τις ανέσεις που χρειάζεσαι. Και το πιο σημαντικό; Δεν αφιερώνεις δύο μέρες από την πολύτιμη άδεια σου στο πήγαινε έλα !

Μιλώντας για άδεια, έτσι πρέπει να την αντιμετωπίσεις, σαν άδεια. Αυτό σημαίνει κλείνεις το κινητό τις ώρες που δεν το χρειάζεσαι και ξεκουράζεσαι, γιατί σε περίπτωση που έλειπες στο εξωτερικό σίγουρα δεν θα ήθελες να ασχοληθείς με την καθημερινότητα που αφήνεις πίσω σου. Επίσης δεν χρειάζεσαι ούτε το ρολόι σου γιατί ο χρόνος δεν έχει καμιά σημασία, είναι όλος δικός σου. Βγάλε την ΤV από την πρίζα και περιόρισε το σερφάρισμα σου στο διαδίκτυο!

Τώρα ερχόμαστε στο θέμα ξεκούραση. Ξεκούραση για μένα σημαίνει ύπνος. Για να κάνεις το κρεβατάκι σου και το δωμάτιο σου ακόμη πιο sleep friendly κλείσε ελαφρώς τα παραθυρόφυλλα, άναψε ένα κεράκι με μυρωδιές που σου θυμίζουν διακοπές, στρώσε ανοιχτόχρωμα σεντόνια και πρόσθεσε έναν ανεμιστήρα που θα σου θυμίζει δροσερό αεράκι που περνά από τις γρίλιες των παραθύρων …

Στην αυλή ή στο μπαλκόνι σου μπορείς να στήσεις μια φουσκωτή πισίνα για τα παιδιά, μια ψησταριά για καλοκαιρινά barbeque, και μια αιώρα για τον μεσημεριανό σου υπνάκο.

Άφησε για λίγο το σπιτάκι σου και βγες να δεις την πόλη σου με τα ματιά του τουρίστα. Αντί να παίρνεις το αυτοκίνητο, περπάτησε, και αντί να τρέχεις από τον ένα προορισμό στον άλλο, πάρε τον χρόνο σου να απολαύσεις την διαδρομή. Θα παρατηρήσεις κτίρια, πάρκα και ίσως μαγαζάκια τα οποία ίσως να μην είχες ποτέ παρατηρήσει.

Επισκέψου ένα μουσείο, ενημερώσου για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πόλη σου. Πολλές είναι είτε δωρεάν, είτε έχουν πολύ χαμηλό εισιτήριο. Άσε που οι περισσότερες είναι υπαίθριες και έτσι θα απολαύσεις ακόμη περισσότερο καθαρό αεράκι.  

Αεράκι θα απολαύσετε και στα μπάνια σας. Φορτώστε το αμαξάκι σας με όλα τα απαραίτητα και περάστε μια μέρα στην παραλία. Είτε επιλέξετε οργανωμένη παραλία που θα σας παρέχει όλες τις ανέσεις , μέχρι και διαδίκτυο για να ανεβάζεται καλοκαιρινές φωτογραφίες στο instagram, είτε επιλέξετε μια ερημική παραλία για να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης, υπάρχουν παραλίες για όλα τα γούστα και μερικές είναι και φιλικές προς τα κατοικίδια σας. 

Αν μένετε μακριά από την θάλασσα επισκεφτείτε οργανωμένες πισίνες σε ξενοδοχεία που πολλές έχουν δωρεάν πρόσβαση με προϋπόθεση την αγορά ενός ποτού από το bar. Συνήθως κοντά έχουν παιδότοπο για τα παιδιά σας και προσλαμβάνουν και άτομα τα οποία τα απασχολούν δημιουργικά.

Υπάρχουν ακόμη αμέτρητες ιδέες για να αξιοποιήσετε δημιουργικά και ευχάριστα τον χρόνο σας και με λίγη φαντασία στα εξωτικά μπαλκονίσια και στις μαγευτικές αυλίδες θα περάσετε ίσως και τις καλύτερες διακοπές που έχετε κάνει ποτέ!!!

Αν τώρα όλο και κάτι έχετε ετοιμάσει, μπορείτε να διαβάσετε τα δέκα μυστικά για ένα τέλειο ταξίδι



 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS