Απλή πρωινή ρουτίνα με παιδιά - Εκτυπώσιμη λίστα



Επειδή ο σύζυγος μου δουλεύει βάρδιες, δεν είναι εφικτό να με βοηθά κάθε πρωί με την ετοιμασία της μικρής ώστε να φεύγουμε πάντα στην ώρα μας. Έτσι έχουμε καθιερώσει μια δική μας ρουτίνα και ο καθένας αναλαμβάνει κάτι ως προς την ετοιμασία της.

Για τους γονείς με μεγαλύτερα παιδιά, ίσως τα πράγματα να είναι ακόμη πιο δύσκολα μιας και οι ανάγκες τους είναι περισσότερες και η πρωινή ρουτίνα δεν περιορίζεται στο άλλαγμα της πάνας.
Έτσι σας ετοίμασα μερικές έξυπνες λύσεις που θα κάνουν την πρωινή ρουτίνα με παιδιά πιο εύκολη, και σας υπόσχομαι πως ακολουθώντας την θα είστε έξω από την πόρτα στο πι και φι!

Ξεκινάμε με μια λίστα για τα παιδιά όπου θα καταγράφουμε τις προετοιμασίες που πρέπει να κάνουν τα ίδια. Σας ετοίμασα μια εκτυπώσιμη λίστα ( μια με κουκουβάγιες και μια με πιθηκάκια για να διαλέξουν τα παιδιά σας), η οποία θα υπενθυμίζει στα παιδιά σας αυτά που πρέπει να κάνουν πριν ξεκινήσουν το πρωί για το σχολείο. Στο κάτω μέρος έχω βάλει και χώρο για τις απογευματινές τους δραστηριότητες.






Αν τα παιδιά σας ακολουθούν καθημερινά αυτή την λίστα τότε εσείς δεν θα έχετε τόσο άγχος.

Ακόμα μια έξυπνη λύση είναι η σωστή προετοιμασία του πρωινού και του κολατσιού.

Για το πρωινό μπορούμε να επιλέξουμε ένα συγκεκριμένο χρώμα πιάτου / ποτηριού για το κάθε παιδί ώστε το καθ’ ένα να ξεχωρίζει το δικό του και να το χρησιμοποιεί. Για μεγαλύτερη ευκολία τα πιάτα των παιδιών είναι καλύτερα να τα τοποθετούμε στο κάτω μέρος των ντουλαπιών ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτά.

Τώρα για την προετοιμασία του κολατσιού, αν είστε σαν εμένα που προσπαθώ να προγραμματίζω μέχρι και το μενούτης εβδομάδας, μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο το σαββατοκύριακο ώστε να πακετάρετε ατομικές μερίδες φρούτων, λαχανικών και σνακ σε μικρές συσκευασίες και τα παιδιά σας το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να επιλέξουν τι θέλουν να πάρουν μαζί τους στο σχολείο. Για διευκόλυνση των παιδιών σας είναι καλό αυτά να αποθηκεύονται στο κάτω μέρος του ψυγείου ή του ντουλαπιού.


Με αυτά τα τρία πολύ απλά βήματα είμαι σίγουρη πως η πρωινή προετοιμασία για το σχολείο θα είναι πιο εύκολη. Ανυπομονώ να μεγαλώσει η μικρή μου για να την βάλω και αυτή σε μια τάξη !!! 
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS