Ετοιμάζω ταξίδι - Εκτυπώσιμη λίστα




Το καλοκαίρι έχει φτάσει για τα καλά, και είμαι σίγουρη πως όλες θα έχετε ετοιμάσει κάποια μικρή απόδραση.
Για να μην μας πιάσει πανικός λίγες μέρες πριν το ταξίδι, σήμερα θα μιλήσουμε για διάφορα πρακτικά μυστικά που θα κάνουν την ετοιμασία των διακοπών μας πιο εύκολη!


Ξεκινήστε Νωρίς! Όχι, δεν εννοώ να φύγετε μια ώρα πιο νωρίς από ότι πρέπει ( αν και θα ήταν καλό να υπολογίζουμε πάντα στον απρόβλεπτο παράγοντα και να ξεκινάμε λίγο πιο νωρίς), αλλά να ξεκινήσετε τις ετοιμασίες σας νωρίς.
Λίστες, λίστες, πολλές λίστες! Τι πρέπει να αγοράσω, τι θα πακετάρω, τι πρέπει να κάνω πριν φύγω από το σπίτι, όλα αυτά να τα γράφετε σε μια λίστα γιατί τελευταία στιγμή σίγουρα κάτι θα ξεχάσετε.
Για να σας βοηθήσω, ετοίμασα την πιο κάτω λίστα που μπορείτε να εκτυπώσετε και να την χρησιμοποιήσετε για το πακετάρισμα:


Χρονοδιάγραμμα: Ακoλουθώντας το πιο κάτω χρονοδιάγραμμα θα μπορέσετε να είστε έτοιμες για την ώρα της αναχώρηση χωρίς κανένα άγχος.

      5 μέρες πριν:
-          Αν τα παιδιά σας πάνε σε κάποιο σταθμό, πρέπει να ενημερώσετε τον σταθμό ότι θα απουσιάζουν για κάποιες μέρες. Εννοείται πως έχετε ήδη ειδοποιήσει στην δουλειά σας ότι θα απουσιάζετε για διακοπές!!
-          Δεν ψωνίζουμε τρόφιμα μέχρι να φύγουμε. Αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιούμε ότι έχουμε στο ψυγείο και στα ντουλάπια μας με την ίδια τακτική που εφαρμόζουμε στην προετοιμασία του μενού της εβδομάδας, έτσι ώστε να μην αφήσουμε τρόφιμα που μπορεί να χαλάσουν στο ψυγείο.
-          Σίγουρα στις μέρες μας οι ιστοσελίδες μέσω των οποίων οργανώνουμε την διαμονή μας είναι έμπιστες, αλλά δεν θα πείραζε να παίρναμε το ξενοδοχείο και να επιβεβαιώσουμε την κράτηση μας. Ευκαιρία να τους αναφέρουμε κάποιες προτιμήσεις που τυχόν να μην είχαμε αναφέρει κατά την διάρκεια της κράτησης.

4 μέρες πριν:
-          Βρίσκουμε τις αποσκευές μας, τις αδειάζουμε αν έχουμε μέσα αποθηκεύσει κάτι (τι εννοείτε δεν αποθηκεύετε ρούχα στις αποσκευές για εξοικονόμηση χώρου?!?!?!), και τις αφήνουμε ανοικτές σε μια γωνία στο δωμάτιο μας. Το ίδιο κάνουμε και για αποσκευές των παιδιών, και αν είναι αρκετά μεγάλα μπορούν να αναλάβουν την δική τους αποσκευή μέχρι την ώρα που θα την ελέγξετε και την κλείσετε εσείς.
-          Ξεκινάμε τα πλυντήρια. Κάθε φορά που πλένουμε και σιδερώνουμε κάτι που θέλουμε να πάρουμε μαζί μας στις διακοπές, το βάζουμε μέσα στην αποσκευή.
-          Το  ίδιο ισχύει και για μικροπράγματα. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας, αφήστε έξω ένα μικρό καλάθι όπου θα ρίχνετε μικροπράγματα που θέλετε να πάρετε μαζί σας, όπως ακουστικά για την μουσική σας, φορτισμένες μπαταρίες για επαναφόρτιση συσκευών, κλπ.
-          Όσο για τα καλλυντικά, αν ξέρουμε ήδη τι θέλουμε να πάρουμε μαζί μας τα βάζουμε από τώρα στο τσαντάκι. Κάθε φορά που θα χρησιμοποιούμε κάτι, μπαίνει πίσω στο τσαντάκι αντί στο συρτάρι. Έτσι δεν θα ξεχάσετε τίποτα πίσω.
-          Μιλήστε με κάποιο φίλο ή συγγενή για να σας πάρει στο αεροδρόμιο αν χρειάζεται.

3 μέρες πριν:
-          Ταχτοποιήστε εκκρεμότητες. Επιστρέψτε πίσω αγορές, τελειώστε όλα τα project στην δουλειά και τέτοια.
-          Αν έχετε κατοικίδια ή φυτά για πότισμα, μιλήστε με τους γείτονες ή την οικογένεια σας ώστε να τα αναλάβουν για όσο θα λείπετε.
-          Αγοραστέ ότι χρειάζεστε για το ταξίδι ( αν χρειάζεστε).
-          Ελέγξτε τον καιρό για το προορισμό σας ώστε να πακετάρετε τα ανάλογα ρούχα. Επειδή έχουμε το ίδιο κλίμα με την Ελλάδα, δεν σημαίνει πως οι θερμοκρασίες δεν θα διαφέρουν!
-          Συνεχίζετε ακάθεκτα την μπουγάδα!

2 μέρες πριν:
-          Καθαρίστε το αυτοκίνητο σας. Ακόμα και αν δεν θα ταξιδέψετε με αυτό, είναι σημαντικό να είναι καθαρό για να έχει χώρο για τις αποσκευές σας για το πήγαινε έλα στο αεροδρόμιο/λιμάνι
-          Μπουγάδα ΤΕΛΟΣ !
-          Ετοιμάστε δραστηριότητες για τα παιδιά( βιβλία ζωγραφικής, λογοτεχνικά, χρωματιστά μολύβια, αγαπημένα επιτραπέζια σε μίνι έκδοση κ.α). Έτσι δεν θα βαριούνται ποτέ ακόμα και κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Την μέρα πριν:
-          Τελειώνετε το πακετάρισμα και τα φορτώνετε στο αμάξι. Αν θα σας πάρει κάποιος γνωστός, τότε τις αφήνουμε στο γκαράζ.
-          Καθαρίζουμε το σπίτι. Πιστέψτε με θα είστε πολύ πιο χαρούμενες αν ξέρετε πως θα επιστρέψετε σε ένα καθαρό σπίτι!
-          Αφού έχετε ήδη καταναλώσει όλα τα τρόφιμα του ψυγείου είναι ευκαιρία να το αδειάσετε και να το καθαρίσετε, και να βάλετε στην κατάψυξη ότι μπορεί να διατηρηθεί.
-          Αδειάζουμε όλους στους κάδους σκουπιδιών και βγάζουμε έξω την ανακύκλωση.
-          Ετοιμάζουμε μικρά γεύματα που μπορούμε να πάρουμε μαζί μας για το ταξίδι.
-          Φορτίζουμε όλες τις συσκευές που θα πάρουμε μαζί μας, και βάζουμε τους φορτιστές σε χειραποσκευή. Δεν θα θέλατε με τίποτα να φτάσετε στον προορισμό σας και να καθυστερήσουν οι αποσκευές που έχουν μέσα τους φορτιστές σας!
-          Επιβεβαιώνουμε το μεταφορικό μας μέσο για την επόμενη μέρα αν δεν θα πάρουμε δικό μας αμάξι.
-          Αν θα πάτε με δικό σας αμάξι, φροντίστε να έχει βενζίνη και για τις δυο σας διαδρομές( από και προς το αεροδρόμιο/λιμάνι.
-          Κάντε check in για τις πτήσεις σας. Σας εξοικονομά χρόνο και αν έχετε αποσκευές μπορείτε να τις αφήσετε απλά στον ειδικό χώρο στο αεροδρόμιο χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε σε ουρές.

Την μέρα του ταξιδιού:
-          Κλειδώνουμε καλά όλες τις πόρτες και τα παράθυρα
-          Επιβεβαιώνουμε με αυτούς που ανάλαβαν να προσέχουν κατοικίδια και φυτά ότι δεν το έχουν ξεχάσει
-          Βγάζουμε από την πρίζα συσκευές που δεν χρειάζεται να μένουν ανοικτές.
-          Ταχτοποιούμε την κουζίνα
-          Αφήνουμε κάποια φώτα ανάμενα( αν έχετε χρονοδιακόπτες ακόμη καλύτερα).
-          Ελέγχουμε ξανά την λίστα μας για να είμαστε σίγουρες πως δεν έχουμε ξεχάσει κάτι!!!

Έτοιμοι!!! Με αυτά τα πρακτικά κολπάκια θα γίνει η προετοιμασία του ταξιδιού σας πιο εύκολη και θα απολαύσετε τις διακοπές σας.


 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS