10 Μυστικά για την τέλεια μπουγάδα


Χτες το βράδυ σιδέρωσα 3 πλυντήρια.. 3 πλυντήρια ρούχων που ίσως και να τα έβαλα μέσα σε διάστημα μερικών ωρών. Για μια μητέρα ενός νήπιου και σύζυγο ενός ένστολου, αυτό είναι μέρος της καθημερινότητας μου. Και το χειρότερο μου είναι να βρίσκω λεκέ στο ρούχο που μόλις ήμουν έτοιμη να το σιδερώσω…

Γι’ αυτό και σκέφτηκα πως μετά τις έξυπνες χρήσεις για το πλυντήριο πιάτων, θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας κάποια μικρά μυστικά για να έχετε πάντα την τέλεια μπουγάδα!!!


  1. -        Για να στεγνώσουν πιο γρήγορα τα ρούχα σας στο στεγνωτήριο, ρίξτε μέσα μια μεγάλη πετσέτα του μπάνιου. Θα απορροφήσει αρκετή από την υγρασία των ρούχων σας.
  2. -          Για να μην θαμπώνουν τα χρωματιστά σας ρούχα, ρίξτε στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  3. -          Αντί να βάζετε τα μάλλινα σας στο στεγνωτήριο ή να τα απλώνετε στο σχοινί, καλύτερα να τα αφήνετε να στεγνώσουν σε μια επίπεδη επιφάνεια.
  4. -          Για να ζωντανέψουν και πάλι οι παλιές σας πετσέτες μπάνιου, χρησιμοποιήστε λίγο λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα στην πλύση τους αντί απορρυπαντικό
  5. -          Χρησιμοποιήστε τις ειδικές δικτυωτές θήκες για να τοποθετείτε τις κάλτσες σας στο πλυντήριο. Δεν θα χάσετε ποτέ ξανά τις κάλτσες σας!
  6. -          Για τους κίτρινους λεκέδες στα λεύκα μπλουζάκια στην περιοχή της μασχάλης χρησιμοποιήστε λίγο λεμόνι με μαγειρική σόδα, αφήνοντας το να δράση για μια ώρα πριν την πλύση
  7. -          Λεκέδες από μαρκαδόρους και μελάνι μπορούν να αντιμετωπιστούν με το αντισηπτικό gel
  8. -          Αντίθετα με την κοινή γνώμη, οι λεκέδες βγαίνουν πιο εύκολα αν πλένετε τα ρούχα σε κρύο αντί πολύ ζεστό νερό. Οι υψηλές θερμοκρασίες βοηθούν τον λεκέ να σταθεροποιηθεί στο ύφασμα ( όπως αν σιδερώσεις ένα ρούχο με λεκέ, δύσκολα θα μπορέσεις να τον βγάλεις στην επόμενη πλύση)
  9. -          Για όλες τις μανούλες που έχουν παιδική πούδρα στο σπίτι, χρησιμοποιήστε την πάνω σε λεκέδες από λάδι για να απορροφήσει το λίπος.
  10. -          Τέλος, μπορείτε να βάλετε μια μικρή ποσότητα μαλακτικού στο δοχείο του νερού στο σίδερο σας. Αυτό βοηθά στο να σιδερώσετε πολύ τσαλακωμένα ρούχα.



Χρησιμοποιείτε μερικά από τα πιο πάνω μυστικά; Αν έχετε και δικά σας μυστικά θα ήθελα πολύ να τα δοκιμάσω !!! 
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS